Dinamica sociala este atat de provocatoare in aceasta perioada incat este esential sa ne gasim propriile resurse pentru a-i face fata in mod optim.
Adesea, ajutati de felul in care ne raportam la un eveniment pus corect in context, apare schimbarea de perspectiva care conduce la scaderea nivelului de stres.
Desigur avem nevoie si de o trusa de prim ajutor emoțional pe care putem obtine folosind strategia pasilor mici care conteaza.
Va asteptam pe 23 noiembrie, ora 19, intr-o formula online, pentru a gasi impreuna solutia potrivita.
Ganduri bune!
Mirela Horumbă – psiholog certificat international in metoda Kids Skills si metoda Feuerstein Instrumental Enrichment.
”Parenting-ul modern ne face uneori sa fim confuzi si descurajati in ceea ce priveste relatia pe care ar trebui sa o avem cu copiii nostri. In calitate de parinti suntem adesea trasi la raspundere si aratati cu degetul pentru tot ceea ce se intampla in viata copiilor nostri, pentru modul in care acestia se comporta, insa suntem invatati prea putin cum sa traversam practic aceasta perioada plina de provocari.
Modelele traditionale de parenting pe care le avem ca referinta personala sunt, in marea lor majoritate, bazate pe manipulare si control, ceea ce nu inseamna nici pe departe educatie.
Paradigma mostenita de la parintii si bunicii nostri, conform careia copilul nu trebuie sa iasa din cuvantului parintelui ci doar sa execute cu strictete ”comenzile” primite, este depasita si nefunctionala”, spune psihologul Mirela Horumba, alaturi de care va invitam sa descoperiti raspunsul la cateva intrebari esentiale:
– Ce insemna de fapt parenting modern?
– Exista vreo diferenta intre metodele traditionare de parenting si cele actuale?
– Cum stabilim care este abordarea potrivita in cazul copilului nostru?
– Rolul regulilor si cum trebuie stabilite si explicate corect acestea
Parentingul modern versus metodele traditionale. Ce alegem?
Care sunt nevoile psihologice de baza ale copiilor
Cum putem cultiva un mod echilibrat de a-i ghida si disciplina pe copii
Cum putem gestiona intr-un mod mindful conflictele parinte – copil
Psiholog practicant acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu certificare internationala in metoda Kids Skills si metoda Feuerstein Instrumental Enrichment. Este membra al WAPP ( World Association for Positive and Transcultural Psychotherapy) A efectuat stagii de formare in art-terapie, inteligenta emotionala si rezistenta la schimbare, managementul stresului, terapie sistemica de familie, cuplu si copil, tehnici de eliberare emotionala, constelatii familiale si mindfulness.
Mirela este fondatoarea proiectului Busola Parintilor si realizatoare a unor emisiuni de radio si TV, cu aparitii la Itsy Bitsy, TVR 1, TVR 2, Antena 1, Realitatea TV, Digi 24. De asemenea, este realizatoarea emisiunii „Carte pentru parinti isteti“, autoarea lucrarii „Solutii practice pentru gestionarea conflictelor parinte-copil“ si a ghidului practic de inteligenta emotionala parinte-copil „ 33 de vitamine emotionale”.