Blog

Impresii si amintiri…de la St. Michael's College, UK

Festivitatea de premiere a finalistilor

Speram ca va mai amintiti de Mihai Cucu, unul dintre cei mai talentati participanti la competitia nationala de eseuri a Shakespeare School si elev in Brasov, fericitul castigator al premiului II, constand intr-o scoala de vara in Anglia, la St. Michael’s College. Puteti citi aici eseul castigator datorita caruia Mihai si-a putut face bagajele pentru Anglia!

Va trimit cateva impresii cu care m-am intors de la Saint Michael’s College. Este ceea ce am trait si am simtit acolo si dupa ce m-am intors. Sunt tot eu dar “altfel” asa cum e limba engleza la Shakespeare School!, ne marturiseste Mihai.

Asadar, sa il lasam pe Mihai sa ne povesteasca despre experienta traita timp de 2 saptamani ca participant la scoala de vara din Anglia:

Picture 110_r

Ce inseamna Saint Michael’s College ? Un loc incredibil, cu castel ca in Harry Potter, cu cladiri ingrijite, inconjurate de un parc imens, cu terenuri de sport si o atmosfera de neuitat.

Dar Saint Michael’s este si altceva : o mare familie, cu frati si surori de toate nationalitatile, cu parinti-profesori, cu oameni  amabili care au grija de tine.

Baschet, fotbal, volei, golf, barbeque, muzica, disco, plimbari cu bicicleta, karaoke, excursii, bowling, toate activitatiile sunt organizate pentru a-i antrena si distra pe toti participantii.

Lectii de engleza, istorie si geografie, altfel decat la noi la scoala. Totul pare un joc dar jocul este serios, pe cat de solicitant, pe atat de placut.

Profesorii se pun la mintea noastra, seriosi si veseli la ore dar dupa amiaza sunt partenerii nostri la sport si distractie. Colegi de toate culorile, cu nume ciudate (Tekenna, Uche, Seva, Alessandra), prieteni cu care voi tine legatura, toti vorbesc aceeasi limba : engleza.

Stuart Higgins – directorul, Jonathan, David, Rupert, Kelly – profii de engleza, David Liu- supraveghetorul si partenerul nostru  de glume, sunt egalii nostri dar ii tratam cu respectul cuvenit unui profesor si adult care stie mai mult decat noi desi nu face caz de asta.

Am vizitat mult si interesant: Manchester cu Stadionul Old Trafford, Liverpool cu Muzeul Beatles, Bath cu Baile romane, Worcester cu un mall imens, Tenbury Wells cu casute albe decorate cu lemn negru,

Picture 500_R

Am fost in Safari Park unde leii, tigrii si cangurii erau albi, probabil de bucurie pentru ca erau in libertate si mai putin dupa gratii.

Am inteles cat este de important sa fii ordonat, punctual, respectuos si serios intr-un loc in care toata lumea o face cu naturalete.

Picture 463_r

A fost pentru prima data cand am calatorit singur si nu pot sa nu recunosc ca am avut emotii. Dar tot ceea ce am trait la Saint Michael’s a sters cu buretele toate temerile mele si tot ceea ce imi doresc acum este sa ma intorc acolo la anul. Acolo, in cladirea Lanman House in care am locuit, in common room unde jucam billiard, in sala unde vizionam filme 3D, pe terenurile de baschet si fotbal, in sala de mese unde placintele, sucurile, lasagna si pizza aveau un gust delicios.

Picture 115_r

Mi se pare ciudat ca la noi masinile nu au volan pe dreapta, ca strazile nu sunt curate, ca lumea e galagioasa, incruntata si prea grabita, ca ora sapte a devenit noua, ca nu mai dorm cu Seva, rusul si Paul, neamtul in aceeasi camera,  ca O’Donnovan nu mai joaca baschet el singur contra noi sase si mai si castiga……

Picture 128_r

Amintiri; am deja amintiri de la Saint Michael’s!!! Si m-am intors doar de cinci zile.

Cand am plecat am spus “good bye” si am multumit dar era de fapt “see you soon”.

Voi asocia  intotdeauna Saint Michael’s cu Shakespeare School pentru ca daca nu era Shakespeare School, n-ar fi existat niciodata Saint Michael’s pentru mine.

Le sunt recunoscator celor doua scoli care incep cu litera S pentru ca datorita lor am trait interesant si frumos timp de doua saptamani. Tot datorita lor am devenit mai ambitios si mai increzator in propriile mele forte.

Nu ma laud dar e pentru prima data in viata cand primesc calificativul “excellent” si asta ma face sa simt ca in Anglia am fost mult mai apreciat decat in Romania.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole

Contactează-ne!