Centrul Cultural de limba engleza Shakespeare a fost infiintat cu scopul de a promova si raspandi limba engleza si cultura britanica, precum si schimburile culturale între Romania si Marea Britanie.
In acest sens, Centrul Cultural Shakespeare desfasoara o serie de activitati dedicate atat copiilor cat si adultilor (parintilor si profesorilor) interesati de limba engleza si cultura britanica prin:
- Organizarea de conferinte si prezentari pe teme culturale, seminarii, spectacole, sesiuni de lecturi literare in limba engleza, ateliere de studiu. Acestea se desfasoara atat în cadrul Centrului Cultural de limba engleza Shakespeare cat si în afara acestuia.
- Organizarea unor cursuri de initiere si perfectionare a limbii engleze
- Organizarea de competitii culturale accesibile tuturor copiilor si tinerilor – Essay Competition, Spelling Championship
- Organizarea unor ateliere de dezvoltare personala pentru parinti: Bright Parents.
- Organizarea de seminarii de perfectionare pentru profesorii de limba engleza: Bright Teachers.
- Editarea de publicatii proprii: pachetul educational multimedia de limba engleza pentru copii, Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland si Ziggy & Zaggy – Adventures in Storyland.
- Realizarea unor lectii de limba engleza, in parteneriat cu Radio Itsy Bitsy si cu emisiunea tv Jurnal pentru copii, produsa si difuzata de Digi24.
- Colaborarea directa cu diverse institutii publice si private din Romania si Marea Britanie: Centrul Cultural British Council, Cambridge University, Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Centrul Cultural ARCUB, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, Televiziunea si Radiodifuziunea Romana etc.
- Participarea la diverse activitati culturale organizate de partenerii institutionali: Cismigiul Copiilor (organizator: ARCUB), Ziua Copilului cu Parintii (organizator: Itsy Bitsy) etc.
- Infiintarea Asociatiei de voluntari Shakespeare School pentru Educatie, care promoveaza limba engleza si cultura britanica in randul copiilor si adolescentilor care provin din medii defavorizate.
- Organizarea de tabere/excursii care incurajeaza si promoveaza schimburi interculturale atat la nivel national cat si international.
- Publicarea de materiale informationale în domeniul culturii si educatiei în reviste de specialitate si pe site-uri de parenting.