Blog

Cum influenteaza voluntariatul viata copiilor si a tinerilor

107523797 268953014445234 5836893965020414450 n

Traim in secolul vitezei si parca avem tot mai putin timp la dispozitie pentru lucrurile pe care ne-am dori cu adevarat sa le facem. Chiar daca au mai putine responsabilitati decat adultii, copiii si tinerii resimt, la randul lor, graba cu care trebuie sa duca la bun sfarsit anumite sarcini.

Cu siguranta exista numeroase activitati extrascolare care le atrag atentia, insa pentru care nu gasesc intotdeauna timpul necesar pentru a se implica. In ciuda acestui fapt, este important sa le aratam copiilor si tinerilor beneficiile pe care munca caritabila le ofera la orice varsta.

Voluntariatul le ofera sansa de a pretui mai mult oamenii din viata lor, de a sprijini comunitatea din care fac parte si de a-si dezvolta abilitati esentiale pentru viata.

foto 1 articol

Beneficiile pe care voluntariatul le ofera copiilor si tinerilor

  • Voluntariatul ii conecteaza la lume – Prin actiuni caritabile, copiii si tinerii intra in contact cu diversi oameni, socializeaza, invata sa adopte valori civice importante si sunt inspirati de ceilalti sa aiba initiativa. In plus, ei descopera cat de importanta este munca in echipa, in special atunci cand toti membrii acesteia lupta pentru aceeasi cauza.
  • Prin voluntariat isi sporesc increderea in fortele proprii – Cum v-ati simtit ultima oara cand ati facut un gest frumos pentru cineva, fara a astepta nimic in schimb? Cu siguranta ati simtit un sentiment de bucurie pentru ca ati adus zambetul pe buzele unei persoane care avea nevoie de acest lucru. La fel se intampla si in cazul copiilor si a tinerilor care fac voluntariat. Ei dobandesc mai multa incredere in ei insisi si invata sa aiba o abordare pozitiva asupra vietii.
  • Voluntariatul ii ajuta sa isi extinda cunostintele in domenii de interes – Dat fiind ritmul alert in care lucrurile avanseaza si se schimba in orice domeniu de activitate, este esential sa ii incurajam pe copii si tineri sa isi dezvolte abilitati esentiale, care ii vor ajuta sa avanseze in cariera in viitor. Prin voluntariat, ei invata sa lucreze in echipa, sa comunice cu diversi oameni, sa rezolve problemele cu care se intalnesc si sa reactioneze pozitiv atunci cand se confrunta cu diverse provocari. Toate aceste abilitati vor fi utile pentru ei in viitor, in viata personala si in cea profesionala.
  • Voluntariatul ii face sa se simta impliniti – Nu-i asa ca te simti cu adevarat implinit atunci cand ai ocazia sa impartasesti altora din experienta ta de viata? Uneori un simplu sfat poate schimba intreaga perspectiva a unei persoane asupra situatiei in care se afla. Acelasi sentiment de mandrie il simt copiii si tinerii atunci cand observa ca cineva a invatat de la ei sau atunci cand reusesc sa raspandeasca bucuria pura a copilariei in jurul lor. Aceasta poate fi contagioasa uneori si ne poate face sa pasim noi insine mai increzatori spre noile provocari ale vietii.
  • Prin voluntariat invata adevarate lectii de viata – De cele mai multe ori, atunci cand ne implicam in activitati caritabile prin care vrem sa ii ajutam pe cei din jur, nici nu ne dam seama cat de multe lectii de viata invatam pe parcursul acestui proces. La finalul unei actiuni de voluntariat insa, atunci cand analizeaza atent tot ce s-a intamplat, copiii si tinerii constientizeaza lectiile pe care le-au invatat. In plus, ei devin recunoscatori pentru beneficiile pe care aceasta experienta inedita le-a oferit.

foto 3 articol

Engleza prin vocea voluntarilor de la Shakespeare School

“Ma numesc Alexia Petrila, am 18 ani, sunt eleva de liceu, voluntara in cadrul Shakespeare School si fosta cursanta CAE. Experienta voluntariatului m-a ajutat sa insuflu copiilor dragostea pentru invatarea limbii engleze. Consider ca invatand sa comunici intr-o limba de circulatie internationala faci primul pas pentru pregatirea ta in viitor.

Am ales sa fiu voluntar pentru a-mi imbunatati cunostintele de limba engleza si pentru ca imi place foarte mult sa lucrez cu copiii. Recunosc ca o calitate importanta pe care trebuie sa o aiba un voluntar in relatia cu ei este rabdarea, insa acest lucru nu m-a descurajat, pentru ca sunt o fire rabdatoare de felul meu.

Ceea ce mi-a placut foarte mult in toata aceasta perioada a fost faptul ca am fost mereu intampinata cu caldura si cu multe imbratisari, iar increderea in ei a crescut foarte mult pe parcurs intrucat au fost receptivi la sfaturile si metodele mele. Trainingurile din cadrul Shakespeare School m-au ajutat sa fiu mai toleranta si sa predau engleza prin joc, usurandu-mi astfel misiunea de voluntar. Am invatat sa stabilesc un plan de predare, sa imi impart timpul mai bine si sa gasesc cele mai potrivite materiale.

Sansa la educatie a fiecarui copil, indiferent de statutul social, reprezinta pentru mine un obiectiv important astfel incat nu am simtit ca predau unor copiii defavorizati. Orice copil trebuie privit ca avand potential, pentru a-i creste increderea in propria persoana Copiii din grupa mea aveau caractere diferite, cum e si normal sa fie, dar ceea ce am observat este faptul ca si cei mai introvertiti au reusit sa-si deschida apetitul pentru invatare in cele din urma.

Sunt foarte mandra de mine ca am avut curajul sa ma alatur echipei Shakespeare si celorlalti colegi voluntari, avand parte de o experienta unica la varsta aceasta. Cu doar o ora pe saptamana alocata acestor copiii, putem contribui la formarea tinerilor pentru un viitor mai bun.

PHOTO 2020 07 06 14 59 55

Acestea sunt cuvintele Alexiei Petrila, o tanara de 18 ani, eleva de liceu, care a trait experienta voluntariatului la Shakespeare School, alegand sa predea limba engleza copiilor defavorizati. Experienta ei ne arata felul in care copiii si tinerii pot ajunge sa perceapa viata altfel atunci cand traiesc astfel de experiente.

  • Voluntariatul ii invata sa fie recunoscatori si sa inteleaga faptul ca uneori, problemele lor sunt mult mai mici si mai usor de depasit decat situatiile cu care se confrunta alte persoane.
  • Ei invata sa perceapa viata intr-o lumina buna, sa cultive ganduri pozitive si sa atraga experiente benefice pentru ei insisi.
  • Copiii si tinerii invata sa fie responsabili, sa lucreze in echipa pentru o cauza buna si sa faca fata problemelor cu care se confrunta cu zambetul pe buze.

Despre Asociatia Shakespeare School pentru Educatie

Din dragoste pentru copii si din convingerea ca educatia de calitate le poate schimba perspectivele, in anul 2011 au fost puse bazele Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie, o entitate non-profit care sprijina tinerii talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze. O limba straina poate deschide multe usi si poate face diferenta in dezvoltarea tinerilor.

La Shakespeare School, educam campioni la viata

Shakespeare School a inceput ca o mica familie, avand doi profesori si cativa cursanti. In cei 18 ani de activitate, peste 25.000 de cursanti ne-au trecut pragul si am pastrat mereu aproape spiritul de familie, care ne ghideaza in tot ceea ce facem si pe care il impartasim cu intreaga comunitate Shakespeare School.

Facem totul cu pasiune si sustinem performanta cursantilor nostri. Ne place sa inovam si ne sustinem elevii sa evolueze continuu. Raspundem cu entuziasm provocarilor cu care ne confruntam si ii invatam si pe cursanti sa le perceapa, la randul lor, ca pe niste trepte necesare pentru evolutie.

De asemenea, incurajam creativitatea copiilor si ii sustinem in dorinta lor de a invata limba engleza cu placere si de a atinge performantele pe care si le doresc. Impreuna, dragi parinti, dezvoltam campioni la viata, cu principii sanatoase si cu o perspectiva pozitiva asupra viitorului lor!

Va invitam sa descoperiti metoda cat de eficienta este metoda noastra de predare online, la cursurile de vara de limba engleza pentru copii, adolescenti si adulti.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole

Contactează-ne!