Cunoștințele nu se limitează la cărți așa cum nu toate lecțiile de viață se învață la școală.
În timp ce școala este sursa principală de învățare, este important să ne amintim că fiecare copil are o personalitate unică, care poate fi hrănită într-un mod pozitiv prin sport și activități extracurriculare.
Suntem cu toții conștienți de beneficiile sportului pentru sănătatea fizică a copiilor, dar activitățile în aer liber înseamnă mult mai mult decât atât. De la arte și teatru, la muzică și limbaj, o implicare în acest tip de activități poate ajuta copiii să dezvolte abilități esențiale foarte utile pentru viitorul său.
- Le insuflă lecții utile de viață
Activitățile desfășurate pe lângă educația de bază îi ajută pe copii să-și înțeleagă și, în cele din urmă, să-și dezvolte personalitatea. Orele petrecute făcând un sport sau învățând să cânte la un instrument sunt adesea considerate esențiale pentru buna dezvoltare fizică și emoțională a copilului. Mai mult, astfel de activități insuflă trăsături de personalitate și abilități cheie care îi vor ajuta pe copii în toate aspectele vieții. De exemplu, învățarea unui instrument muzical sporește concentrarea și creativitatea. Sportul îi ajută pe copii să aprecieze munca în echipă, respectul și, mai presus de toate, să accepte micile înfrângeri, precum și să se bucure de victorii.
- Îi ajută pe copii să înțeleagă gestionarea timpului
Să jongleze între școală și activitățile extracurriculare este o modalitate excelentă de a-i învăța pe copii cum să-și gestioneze timpul. Atunci când unui copil îi place o activitate, va începe să aștepte cu nerăbdare să meargă la acel curs, să practice acel sport sau să învețe acea nouă limbă străină, ceea ce ajunge pe lista de priorități din mintea lui. Echilibrarea studiului cu temele și activitățile extracurriculare formează o bază de abilități care îl învață pe copil să gestioneze diverse sarcini la o vârstă fragedă.
- Îi ajută pe copii să dezvolte abilități sociale
Când un copil se află într-un spațiu public, interacțiunea lui cu alți copii de vârsta sa ajută la dezvoltarea unui sentiment de încredere și responsabilitate. Mai important, aceste abilități sociale nu pot fi întotdeauna dezvoltate între cei patru pereți ai unei săli de clasă. Munca în echipă, respectul și înțelegerea reciprocă sunt abilități cheie pe care copiii le dezvoltă în afara orelor de școală.
Îi ajută pe copii să-și dezvolte încrederea de sine
Cât de uimitor te simți odată ce ai devenit bun la un sport anume sau când cânți la un instrument fără ajutor? Destul de bine, nu? A fi cel mai bun la o activitate extrașcolară ajută la creșterea încrederii în sine. Un copil căruia îi este frică la început – de eșec, jenă sau judecata din partea colegilor – va depăși în cele din urmă aceste nesiguranțe.
Care sunt cele mai populare activități extracurriculare cu ajutorul cărora copiii își pot exersa abilitățile?
- Sportul – Pe lângă faptul că este favorabil dezvoltării sănătoase a organismului, sportul le cere copiilor să investească mult efort și energie în antrenament pentru a obține cele mai bune rezultate posibile în competiții. De asemenea, trebuie menționat că abilitățile fundamentale pe care le aduce experiența în sport includ munca în echipă, disciplina și un spirit competitiv dezvoltat. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de sport: fotbal, baschet, gimnastică, înot.
- Teatrul si Muzica – Tinerii care visează să devină actori, muzicieni, cântăreți, comedianți, dansatori sau alte tipuri de interpreți optează adesea pentru activități extracurriculare în artele spectacolului. Aceștia își dezvoltă mai rapid abilitățile atunci când vine vorba de articularea emoțiilor sau de a vorbi în public și, de asemenea, își dezvoltă mai repede încrederea în sine, ca urmare a faptului ca susțin spectacole în fața colegilor sau a adulților. Există două subcategorii majore ale artelor spectacolului ca activități extracurriculare:
- muzică (muzică solo, orchestră, crearea propriei trupe, lecții de canto, cor școlar etc.),
- dramă (coregrafie, teatru, producție de film, teatru muzical, teatru de păpuși, standup, dramaturgie și multe altele).
- Consiliului elevilor – Acesta este un alt tip popular de activități extracurriculare în instituțiile de învățământ. Elevii care sunt interesați să reprezinte alți elevi în anumite probleme administrative sau în cele legate de drepturile lor pot opta pentru activități în cadrul consiliului. Cei care se implică în această activitate extracurriculară își pot dezvolta abilități organizatorice, precum și abilități sociale, de comunicare sau de dezbatere. Activitățile desfășurate în consiliul elevilor includ planificarea evenimentelor care au loc în rândul elevilor, redirecționarea fondurilor către alte organizații mai mici (tot în sprijinul elevilor) și menținerea unei comunități academice puternice.
Munca în echipă, responsabilitatea, leadershipul, gestionarea timpului, stabilirea de obiective și gândirea analitică sunt abilități cheie care sunt necesare în viața de zi cu zi a oricărui adult. Indiferent de domeniul lor de interes atunci când cresc, introducerea acestor abilități în rândul copiilor la o vârstă fragedă prin diverse activități extracurriculare împreună cu educația academică va aduce beneficii dezvoltării lor pe termen lung.
Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple.
Ce înseamnă, concret, metoda noastră? Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.
Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!
Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!