Copiii de astăzi cresc cu tehnologia la îndemână, iar asta nu este neapărat un lucru rău. Problema nu este cât timp petrec pe ecrane, ci ce fac în acel timp. Îi lăsăm să fie doar consumatori pasivi și să se piardă în conținut superficial? Sau îi ghidăm să folosească tehnologia inteligent, astfel încât să își dezvolte abilități valoroase pentru viitor?
Tableta poate fi o distragere, dar și o unealtă de învățare. Jocurile pot fi o pierdere de timp, dar și un antrenament pentru gândirea strategică. Folosirea inteligentă a Internetului poate fi o simplă curiozitate sau primul pas către o carieră de succes. Totul depinde de cum ghidăm noi, ca părinți, acest proces.
Și atunci, cum găsim echilibrul? Cum stabilim limite sănătoase, fără să interzicem complet tehnologia?
În cadrul Conferinței „Copilul tău, Campion la Viață”, Ediția 24, vom descoperi cum să le oferim copiilor noștri instrumentele necesare pentru a transforma tehnologia dintr-o distracție într-o reală oportunitate.
Bazată pe cele mai recente cercetări în psihologia dezvoltării și consilierea vocațională, ediția 24 a Conferinței „Copilul Tău, Campion la Viață” îți va oferi instrumente practice pentru a-ți ghida copilul în folosirea tehnologiei într-un mod echilibrat și constructiv.
Tehnologia, atunci când este utilizată conștient și echilibrat, poate deveni un instrument valoros în dezvoltarea abilităților esențiale pentru viitor. Iata cateva din competențele-cheie care pot fi cultivate printr-o abordare inteligentă a resurselor digitale:
1. Creativitatea;
2. Gândirea critică
3. Rezolvarea de probleme
4. Colaborarea
5. Adaptabilitatea.
Prin acces la informație, simulări interactive, platforme de învățare și instrumente de colaborare, tehnologia poate stimula imaginația, poate îmbunătăți procesul decizional și poate încuraja inovația.
Important este să învățăm să o folosim în mod conștient, transformând-o într-un sprijin pentru evoluția noastră, nu într-o dependență care limitează creativitatea și gândirea critică si aduce conflicte.
Vă așteptăm alături de copiii dumneavoastră (7 ani+) la o ediție specială a Conferinței, cu tema „Ghid de supraviețuire pentru Sărbători: cum ne păstrăm sănătatea, silueta și starea de bine”.
Sărbătorile ne aduc împreună la un eveniment LIVE, găzduit de partenerii noștri Bodyshape Transformation Centre (str. Nicolae Caramfil, nr. 71-73, scara B, parter) din București, cu surprize CADOU de Sărbători: o lună de antrenamente GRATUITE și evaluare a compoziției corporale.
Știm că formatul acestui eveniment a fost în ultimii ani online, dar această ediție specială se va desfășura fizic, în București. Speakerii noștri sunt foarte bucuroși că au ocazia să vă întâlnească.
Sărbătorile sunt un moment magic pe care cu toții îl așteptăm cu drag! Începem să ne pregătim cu mult timp înainte și după ce această perioadă a trecut ne simțim mai obosiți, mai stresați și cu câteva kilograme în plus.
Ne dăm seama că pregătirile culinare și cadourile au ajuns să înlocuiască timpul de calitate petrecut în familie și copiii noștri nu mai înțeleg ce este cu adevărat important.
În cadrul acestei ediții speciale de Sărbători, Shakespeare School și Bodyshape își propun un dialog activ între experți în educația modernă, psihologie, nutriție și părinți. De data aceasta, vă așteptăm însoțiți de copiii dumneavoastră (7 ani+), pentru o experiență inedită de învățare a celor mai utile sfaturi pentru un stil de viață sănătos.
Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment.
Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School
Flavius Ursachi – specialist în fitness și nutriție și Head Coach Bodyshape Transformation Centre
Mirela Horumbă – psiholog certificat internațional în metoda Kids Skills și metoda Feuerstein Instrumental Enrichment
Andreea Păunoiu – coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School
Primii 25 de părinți care se prezintă la locația evenimentului se vor bucura de evaluări gratuite ale compoziției corporale cu aparatul Tanita.
În plus toți cei prezenți la conferința din 28 Noiembrie, vor primi CADOU acces gratuit și nelimitat în luna Decembrie la antrenamentele de fitness din cadrul Bodyshape Transformation Centre.
Atât copiii, cât și tinerii au nevoie de noi ca modele echilibrate și mai ales au nevoie de abilități care să îi ajute să navigheze prin toate provocările pe care viața le va scoate în cale.
Una dintre cele mai periculoase amenințări este cea a unui anturaj nepotrivit, mai ales în perioada adolescenței, când fiecare își caută identitatea și simte nevoia să aparțină unui grup.
Ca părinți, ne dorim să găsim echilibrul perfect între a le oferi copiilor acces la tehnologie și a-i proteja de efectele negative ale acesteia. Vrem să îi ajutăm să-și dezvolte abilități utile pentru viitor, fără să devină dependenți de ecrane.
Cu toate acestea, statisticile arată că peste 60% dintre părinți sunt îngrijorați de impactul tehnologiei asupra dezvoltării cognitive și emoționale a copiilor lor.
În cadrul Conferinței Online „Copilul tău, Campion la Viață”, Ediția 24, vom afla cum să folosim tehnologia într-un mod echilibrat și benefic, astfel încât să sprijinim dezvoltarea copiilor noștri, fără conflicte și fără interdicții radicale.
Tehnici de mindfulness pentru a gestiona mai bine atenția, emoțiile și timpul petrecut pe ecrane
Ce activități digitale dezvoltă gândirea, creativitatea și abilitățile viitorului
Cum să creezi un echilibru între viața digitală și cea offline
Transformarea mesei de Crăciun într-o aventură culinară sănătoasă
Sfaturi de nutriție atât pentru părinți, cât și pentru copii
Starea de prezență conștientă pentru a gestiona stresul
Includerea mișcării în rutina dinaintea sărbătorilor
Modelarea comportamentului sănătos pentru copii
Shakespeare School se alătura școlilor din întreaga lume care au decis să apeleze la MINDFULNESS și la cele mai recente descoperiri din Neuroștiințe în procesul de predare-învățare.
Tocmai de aceea, în cea de-a doua parte a conferinței, Andreea Păunoiu, specialist în mindfulness și coordonator al Programului de Mindfulness și Dezvoltare Personală, va aborda impactul tehnologiei asupra stării emoționale a copiilor și modul în care părinții pot folosi tehnici de mindfulness pentru a-i ajuta să își gestioneze mai bine atenția, emoțiile și timpul petrecut pe ecrane.
În plus, vom face și o mini-sesiune de practică mindfulness, unde vei descoperi exerciții simple și eficiente pentru a cultiva focusul, răbdarea și relații mai echilibrate în familie. Iar la final, cei doi speakeri vor răspunde întrebărilor participanților.
La eveniment va fi prezent Flavius Ursachi, Head Coach Bodyshape Transformation Centre și specialist în fitness și nutriție, care va oferi sfaturi practice adaptate nevoilor din societatea actuală și va prezenta exerciții simple și distractive pentru întreaga familie.
Andreea Păunoiu, coordonatorul Programului de Mindfulness și Dezvoltare personală din cadrul Shakespeare School, va aborda tema din perspectivă socio-emoțională, dar și a profesorului, care are un rol activ în educarea copiilor și tinerilor. Va prezenta și câteva tehnici de relaxare și mindful eating.
Mirela Horumbă, psiholog, va vorbi despre cum putem cultiva o stare de prezență conștientă pentru a gestiona stresul pregătirilor, dar și pentru a petrece momente de calitate cu cei dragi și a ne ajuta să evităm excesele.
La final, cei trei speakeri vor răspunde la întrebările dumneavoastră.
Mirela crede cu putere că fiecare om are în interiorul său un potențial extraordinar care îl ajută să ducă o viață frumoasă și de calitate, fie că este copil sau adult, lucru pe care l-a descoperit odată cu studiul aprofundat al psihologiei.
Andreea Păunoiu este profesor, psiholog și specialist în mindfulness, cu o vastă experiență în sprijinirea elevilor pentru a-și atinge potențialul academic și personal. Ea îți va oferi instrumente practice care au ajutat deja sute de părinți și copii să înfrunte provocările de zi cu zi cu încredere și calm.
Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.
Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.
De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului „Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.
Mirela crede cu putere că fiecare om are în interiorul său un potențial extraordinar care îl ajută să ducă o viață frumoasă și de calitate, fie că este copil sau adult, lucru pe care l-a descoperit odată cu studiul aprofundat al psihologiei.
Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.
Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.
De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.
Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.
Flavius este certificat ca Precision Nutrition Coach, școala de nutriție din SUA coordonată de dr. John Berardi.
El este Triplu Campion Național la Campionatele Naționale de Culturism și Fitness. Are peste 10 ani de experiență ca specialist în transformare corporală.
Ca Fitness Manager la Bodyshape Transformation Centre coordonează programele de transformare corporală. Ajută oamenii să își îmbunătățească sănătatea, să reintre în formă și să își transforme mindsetul într-unul pozitiv.
„Cred că fiecare persoană merită să fie cea mai bună versiune a sa, să își urmeze visurile și pasiunile și să contribuie la bunăstarea semenilor săi. Cred că dezvoltarea personală este un catalizator foarte puternic în atingerea unei stări de gratitudine și fericire. Unul din primii pași pentru o dezvoltare personală de succes și de creștere a încrederii în sine este dobândirea controlului asupra propriului corp, a felului în care ne mișcăm și ne alimentăm. Orice schimbare se face gradual, bucurându-te mai ales de călătorie și apoi de rezultat. Este important să știm că puțin este mai bine decât nimic, iar progresul câștigă întodeauna în fața perfecțiunii.”
Este profesor și psiholog și coordonează Programul de Mindfulness și Dezvoltare personală la Shakespeare School. Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, Andreea studiază de peste 10 ani domeniul psihologiei, în care deține o diplomă de licență și una de master și în 2021 a absolvit Programul de Formare în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale al Asociației de Psihofarmacoterapie și Știinte Cognitive.
Este Senior Coach NeuroMindfulness acreditat de NeuroMindfulness Institute și a obținut de la Mindful Schools USA certificatele Mindfulness Fundamentals și Mindfulness Essentials for Educators.
De asemenea, Andreea este autoarea ebook-ului ‘’Aventuri din pădurea fermecată – Povești terapeutice pentru copii’’. Ea înțelege importanța nevoilor socio-emoționale ale copiilor și militează pentru cultivarea unor abilități de viață importante precum antrenarea atenției și gestionarea emoțiilor, precum și pentru integrarea celor mai recente descoperiri din neuroștiința în educație.
Andreea crede cu tărie că performanța academică și succesul în viață sunt strâns legate de dezvoltarea personală și visează ca fiecare școală să ofere cadrul-suport necesar progresului tuturor elevilor săi.
Inscrierile s-au incheiat. Va asteptam, cu drag, la editiile urmatoare ale evenimentelor Shakespeare School. Va multumim!