Una dintre cele mai importante abilități pe care copiii trebuie să și-o dezvolte este creativitatea. La Shakespeare School, creativitatea primește o atenție deosebită în timpul cursurilor pentru că știm ce rol important joacă în viața viitorilor adulți.
Precum mulți dintre cursanții noștri, Cristina a ales cursurile de la Shakespeare School pentru a-și dezvolta mai multe abilități, pe lângă cunoștințele de limba engleză. Încă de la început a rămas uimită de cât de distractive și interactive erau cursurile.
„Mă așteptam să intru într-o clasă exact ca la școală. Să îmi aleg o bancă, să ies la tablă, ca de obicei, și să primesc o tonă de teme. Dacă știam cum va fi experiența mea la Shakespeare School, mi-aș fi rugat părinții să mă înscrie cu mulți ani mai înainte…”
Cristina tocmai ce începuse clasa a VI-a când a venit pentru prima dată la cursul de limba engleză unde se pregătea pentru examenul PET. Întrucât ea era deja pasionată de cărți și de scris, eseurile pe care le scria o impresionau întotdeauna pe teacher.
„Îmi amintesc că prima serie pe care am citit-o de la cap la coadă a fost Harry Potter. Și cred că atunci a început să-mi placă și limba engleză. Am primit cărțile de la părinții mei într-un an, de Crăciun, și toată vacanța am stat și am inspectat fiecare pagină, fiecare paragraf și cuvânt. Apoi, am văzut filmele care mi-au confirmat întocmai cum îmi imaginam personajele, școala, totul.”
Pasiunea pentru literatură se arăta în activitatea Cristinei de la cursuri. Timidă, puțin mai mult decât orice copil care intră într-un colectiv necunoscut, se afunda din ce în ce mai mult în cărți. Iar teacher a observat asta.
„Universul cărților era casa mea. Știam că acolo pot evada de fiecare dată când treceam printr-un moment stânjenitor, fie la școală, fie la cursurile de la Shakespeare School. Și asta se întâmpla destul de des… Mi-a fost greu să ies din zona de confort, însă teacher m-a ajutat mult cu asta.”
Teacher a început prin a-i arăta Cristinei că și ceilalți copii îi împărtășeau aceleași interese. Și lor le plăceau cărțile cu vrăjitori și aventuri de neimaginat și, mai mult decât atât, și ei trecuseră prin perioada de acomodare prin care trecea și ea la început.
Cu puțin efort, a început să inițieze singură conversații cu ceilalți. Își aducea cărțile bucuroasă la cursuri, însă nu le mai citea singură, ci cu ceilalți copii. În scurt timp, și-a dat seama că nu fiecare moment stânjenitor trebuie luat în serios pentru că, în fond, nimeni nu se naște atotcunoscător.
Acum, Cristina are un blog pe care scrie din când în când, atunci când îi permite programul de la liceu. Știa încă din copilărie că menirea ei este să scrie, iar teacher și-a dat seama de asta încă din primele cursuri de engleză și a încurajat-o să-și publice textele.
Cert este că, fără micul imbold primit de la cursurile de engleză și fără încurajările colegilor săi, nu ar fi găsit încrederea să îi lase pe ceilalți să tragă cu ochiul în micul ei univers.
Acum se gândește serios să devină jurnalist sau, mai mult decât atât, să fie ea aceea care scrie povești uimitoare despre castele fermecate, copii cu puteri magice și prietenie.