Blog

Luca, jocurile video și limba engleză

Luca jocurile video si limba engleza

Cu siguranță una dintre cele mai frumoase etape ale vieții este copilăria. Și, de ce nu ar fi?! Când ești copil orice lucru se poate transforma într-un joc bazat pe curiozitate, într-o aventură unde tu ești personajul principal, iar Luca știe cel mai bine cum se simte asta.

În timpul săptămânii, la școală, Luca este acel copil timid care își petrece pauzele dintre ore cu acei câțiva prieteni pe care îi are. Răspunde rareori la întrebările profesorilor pentru că îi este teamă să nu spună ceva greșit și, de cele mai multe ori, acest lucru se întoarce împotriva lui. Mai ales când vine acasă cu o notă mică.

În weekend, însă, Luca se transformă într-un expert în jocuri video unde, în comparație cu Luca de la școală, este personajul principal. Cu experiență deja de câțiva ani buni, a reușit să își formeze o echipă puternică cu prieteni din fiecare colț al lumii cu care rezolvă misiuni mai mult sau mai puțin complicate. Dacă la școală îi este teamă ca nu cumva să spună ceva greșit, aici el este cel care ia inițiativa. 

„Luca are 12 ani, însă pasiunea lui pentru jocurile video a început dinainte să împlinească 5 ani. Fratele său mai mare l-a inițiat în această lume miraculoasă în care își petrece mare parte din weekenduri, iar, în timp, am rămas surprinși, atât eu, cât și soțul meu, de cât de bine se descurcă la limba engleză. 

Inițial, credeam că se datorează în mare parte orelor de limba engleză de la școală, însă Luca ne-a spus că vorbește cu prietenii lui în limba engleză când se joacă, fapt ce l-a ajutat enorm să pună în practică noțiunile pe care le învăța la școală”, spune mama lui Luca.

Fiind pasionat de jocurile video încă de la 5 ani, nu este de mirare că Luca vrea să creeze jocuri când va crește mare. Tocmai de aceea și-a rugat părinții timp de câteva luni să îl înscrie la cursuri de limba engleză: „Dacă nu știu engleză foaaarte bine, n-o să pot să fac jocuri când voi fi mare”, le spunea Luca părinților săi de fiecare dată când aducea subiectul în discuție.

Dacă am putea descoperi una dintre cel mai importante calități ale lui Luca din povestea sa, am afla că la capitolul „perseverență” este cel mai bun. Insistențele lui au funcționat, în cele din urmă, iar vara trecută a participat la primele ore de limba engleză de la Shakespeare School. 

„Mi-a plăcut foarte mult să învăț limba engleză vara trecută. Am învățat lucruri noi și acum îmi este mult mai ușor să vorbesc cu prietenii mei când ne jucăm. În plus, nu mi-a fost deloc teamă să ridic mâna când știam să răspund pentru că Teacher m-a încurajat încă din prima zi”, spune Luca acum, la aproape un an de când a început să învețe limba engleză ca un campion la Shakespeare School.

Drumul său către a crea jocuri video este încă destul de lung, însă primii săi pași s-au dovedit a fi victorioși. Într-un an, Luca și-a îmbunătățit vocabularul, gramatica și pronunția. În plus, acum este acel copil încrezător și în timpul săptămânii la școală, nu doar în weekend când se joacă cu prietenii lui.

Ți-a plăcut acest articol? Ți s-au părut folositoare sfaturile noastre? Atunci hai pe canalul nostru de YouTube sau pe pagina noastră de Facebook pentru și mai multe sfaturi și povești cu care te poți identifica!

Shakespeare School și-a creat o metodă de predare a limbii engleze inovatoare, care reprezintă o aplicare originală a Teoriei Inteligențelor Multiple. 

Ce înseamnă, concret, metoda noastră?
Profesorii identifică și adaptează atmosfera din clasă și activitățile, astfel încât ele să răspundă intereselor și aptitudinilor fiecărui cursant în parte. Folosim o mare varietate de resurse pentru a oferi calea cea mai rapidă și ușoară spre învățare luând în considerare darul fiecărui cursant în parte.

Descoperă și tu metoda Shakespeare School în cadrul lecțiilor demo de limba engleză!

Mai multe articole

Contactează-ne!