30 de copii din Generatia Z au fost premiati cu peste 5.000 de euro pentru sfaturile oferite adultilor.
Sa facem ceea ce ne place, pentru ca asa vom gasi calea spre succes. Sa fim flexibili, sa invatam sa ne adaptam mai usor, sa traim fiecare moment ca pe o experienta in sine, sa acceptam diversitatea intre oameni, intre opinii, sa ne bucuram ca niste copii si sa fim onesti ca niste copii.
Acestea sunt doar cateva dintre sfaturile exprimate cursiv, creativ si original, in limba engleza, de catre finalistii editiei a 8-a Shakespeare School Essay Competition, care a avut ca tema “ce pot invata adultii de la copiii de azi”.
Concursul national de eseuri in limba engleza a facut si anul acesta inconjurul tarii. Au intrat in competitie peste 3.700 de tineri, cu varsta intre 14 si 20 de ani, din toate judetele tarii, reprezentanti ai Generatiei Z. Au crescut in era digitala, stiu foarte multe lucruri, au acces la extrem de multe informatii, sunt isteti si foarte analitici. Invata, gandesc si percep lucrurile diferit si vor sa isi faca vocea auzita.
Juriul a selectat si premiat cele mai bune 30 de eseuri finaliste, cate 15 la fiecare categorie de varsta (11 – 14 ani, respectiv 15 – 20 de ani), semnate de tineri dornici sa isi exprime liber ideile, care au demonstrat ca au talent la scris dar si un nivel excelent al limbii engleze.
Toti finalistii au urcat astazi, 14 iunie, cu emotie pe scena salii Arcub Gabroveni din Bucuresti, pentru a-si primi binemeritatele diplome si premii in valoare totala de peste 5.000 de euro: tabere de limba engleza in Marea Britanie, cursuri de vara de limba engleza la Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge, discount-uri la tabere internationale, e-readere, rucsacuri, tricouri, casti audio, carti in limba engleza si obiecte de papetarie.
Castigatorii premiilor I – Eugen Marian Piron, elev al Scolii Gimnaziale “George Emil Palade” din Buzau, la categoria 11 – 14 ani, si Bogdan-Adrian Bujoran, de la Colegiul National “Decebal”, Deva, la categoria 15 – 20 ani, vor avea oportunitatea unei experiente extraordinare intr-un campus din Marea Britanie si de a studia limba engleza “la ea acasa”, in cadrul unor tabere internationale de doua saptamani, in valoare de peste 1.500 de lire fiecare.
“Ne bucuram ca am avut ocazia sa descoperim si in acest an, in cadrul concursului nostru, devenit deja traditie in peisajul educational romanesc, o noua generatie de copii inteligenti, informati si ambitiosi, pasionati de limba engleza. Au participat la aceasta competitie cu mult entuziasm si cu dorinta de a-si face auzite ideile. Avem foarte multe de invatat de la copiii si tinerii Generatiei Z.” spune Adriana Alionte, Vicepresedinte al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.
Lista completa a castigatorilor si eseurile (sau copy-paste in browser: http://goo.gl/0ur2Pv) care au convins juriul competitiei prin creativitate si originalitate, acuratete a limbii, vocabular, organizare si coerenta, pot fi accesate pe pagina dedicata competitiei, pe blogul Shakespeare School.
In cadrul festivitatii a mai fost decernat Trofeul Excelentei, acordat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru cel mai mare numar de elevi inscrisi in concurs, dar si distinctia Certificate of Excellence acordata doamnei Monica Iuliana Onica, profesor de limba engleza la Colegiul National “Spiru Haret” – Tecuci, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi la cea de-a 8-a editie Shakespeare School Essay Competition.
Concursul cu participare gratuita, inclus in Calendarul Activitatilor Educative al ISMB, este organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si se adreseaza elevilor intre 11 si 20 ani de la scolile si liceele din toata tara.
Ambasadorul competitiei de anul acesta a fost Andy Szekely – speaker, trainer, autor si antreprenor, un adevarat model de succes pornit si cultivat din pasiune.
Parteneri educationali si sponsori: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia VOLUM, RATE – Romanian Association of Teachers of English, BETA – Bucharest Enghlish Teachers Association, FNAP – Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti, Consiliul National al Elevilor, Ubisoft, Carturesti, British Council, Fischer International, Arcub, Simaco Advertising, Koh-I-Noor Hardtmuth Romania, AppleDent, Rohrer Group, Mirunette International Education.
Parteneri media: TVR, Europa FM, Adevarul, Am doar 18 ani, Radio Itsy Bitsy, AncaDuma.ro, B365.ro, Blidaru.net, Blogunteer.ro, Clubul Magic, Dreamcatchers Romania, Edu-News.ro, FDSC (Fundatia Pentru Dezvoltarea Sociatatii Civile), stiriong.ro, Gazeta de Stiri, Iqool.ro, nONGuvernamental.org, Romania Pozitiva, Romanticu.org, Sfatul Parintilor, Societate si Cultura, SuntParinte.ro.